mama ezureen fotopages

By: Raja Radiah Raja Ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Feb-2009 02:52 Email | Share | | Bookmark
dah pindah umah

salam semua...just nak bagitau....mama dah pindah umah...jom kita jalan-jalan ke umah baru mama http://ezureen.blogspot.com


Tuesday, 10-Feb-2009 00:17 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan@Berjaya Times Square

nak nek lif
tengoklah e in bukannya nak tengok kamera
apa yang seronok e in dapat dok kat sini pun mama tak tau
View all 19 photos...
Heee...lama tul tak update fp nih pasai mama dilanda kemalasan...pasai apa? upload gambo lambat sangat kuarnya...nyampah mama ni nak citer sket lah...masa coti raya cina hari tu...kan cotinya lama...sabtu ahad isnin sampai selasa....so....pasai mama dilanda kebosanan dek kerna coti yang panjang tuh..mama ajak lah papa pi jenjalan...tak kisah lah pi mana...sebelum tu adik papa yang dok kat Manjung ada anta sms ajak pi zoo taiping....papa kata tengoklah camne pasai abang papa yang 2nd tu nak bawa anak-anak dia pi zoo negara kat KL tuh, pun papa cakap tengoklah camne so ahad tu siap-siap smua barang e in....papa pun bawa pi jenjalan ke KL tapi tak decide pun nak pi mana masa dalam kete papa tanya mama, nak pi The Mines ke Times Square? Mama kata The Mines....tak lama pas tu papa tanya lagi nak pi mana....asik tanya nak pi mana je papa ni last-last mama kata kita pi Berjaya Times Square lah pasai tak penah pi pun...e in pun tak penah pi lagi... pasai memula sebut nak pi The Mines then tetiba tukar tempat...papa dah masuk jalan yang jem yang penuh ngan bangla dan indon...adeh...mama tanya awat papa masuk jalan ni?papa kata saje tapi haaaaa....punya lah jem kat CM tu...penuh ngan orang-orang tu aje...mama rasa cam bukan dok mat Mesia plak

Kat The Mines...ramai gak orang shopping...ya lah esok nak raya...ada yang ambik kesempatan last minute tuk shopping...mama pun tengok-tengok gak kasut tapi satu pun tak berkenan

pusing-pusing kat times square yang pada mama punyalah boring pasai tak de apa pun yang menariknya... wakakak...padan muka mama nak sangat pi times square

balik ke tanjong malim pun dah malam.....

isnin....pagi tu banyak kali anak sedara papa tepon sebab nak ajak pi zoo negara...tapi mama tak mo pi pasai e in baru baik demam....karang demam semula, mama yang susah so lepak umah je isnin tu pasai nenek pun pi zoo gak....sebelah petang, bawa e in pi klinik lagi pasai batuk berkahak, saki baki dari demam panas hari tu tak tak baik-baik lagi....Untuk auntie-auntie semua, tima kasih.. e in dah sihat dah...ala biasalah nak membesar ni kan....demam aje...

Kat entry kali ni gak mama nak citer yang mama ngan papa sambut wedding anniversary yang ke-3 pada 28 Januari yang lalu dan mama sambut besday pada tarikh yang sama...waaa dah semakin tua mama nih...


Wednesday, 21-Jan-2009 07:29 Email | Share | | Bookmark
e in demam panas.....

lepak umah nenek sementara tggu kul 2 pm
 
 
View all 11 photos...
malam isnin baru ni mama dah rasa badan e in dah panas...so tempek je lah cool fever kat dahi dia, ingat panas biasa, sampai ke pagi panas lagi...demam ke sayang mama ni?masa hantar e in ke taska pagi tu, sempatlah pesan kat pembantu taska tu, kalau e in panas sangat, mintak tepon mama....

tup tup dalam kul 11 lebih orang taska hantar sms bagitau badan e in panas....so mama pun tepon papa, papa melepak kat umah nenek...mama ambik papa kat umah nenek, jemput ein....terus pi Klinik Cheh...tapi bila sampai klinik jam pun dah 12 lebih, klinik pun tutup so kami pun balik ke umah nenek pasai nenek soh makan nasi dulu... so sempatlah e in main beskal kakak aqilah kat umah nenek

tepat kul 2 pm mama ngan papa pun bawa e in pi klinik tetapi.... doktornya kul 2.45 pm baru ada...pepun mama ngan papa daftar masuk nama e in dulu... e in ni ubat klinik cheh je dia rasi makan...ubat klinik lain tak jalan so terpaksa jugaklah bawa e in ke klinik cheh bila dia demam

pasai lama sangat nunggu doktornya kat klinik sampai si e in pun meragam pasai dia nak tido lah plak...udah lah tak sihat kan...adusss sian sayang mama ni...sabar ya sayang...

tepat 2.45 doktor pun sampai, e in 1st patient jumpa doktor...then kami balik umah terus pasai e in kena makan ubat ni. sampai umah mama mandikan e in, pakai diapers je dia pasai badan panas sangat...bagi makan ubat then e in pun tido pasai mata memang dah ngantuk sangat....lama gak lah e in tido...mama pun dapat rehat

Pagi selasa lebih kurang dalam kul 3/4 pagi tu e in gelisah je pasai badan dia panas...so mama mintak papa masukkan ubat demam kut dubur e in.....baru lah dia tido dengan lena sampaikan mama 7.30 pagi baru tersedar dari tido tak ingat lak kul bape mama terlelap...nak pi keje pun dah lewat...so cuti je lah...hehe siangnya badan e in pun dah sejuk...dah ok tapi still makan ubat

tapi pagi ini hari rabu bersamaan 21/01/2009, tetiba je badan dia panas balik, letak cool fever kat dahi then masukkan e in dalam buaian, terus dia tido balik...menyusu semua ok, makan pun ok walau sikit je...

hari ni mama kena keje ya sayang, kalo coti lama-lama nanti boss mama marah lak anywway anak mama dah ok sket...masa mama hantar dia kat taska pun mama dah pesan kat pembantu taska, kalau badan e in panas sangat, bagitau lah mama leh mama balik ambik e in
sian sayang mama...nak membesar ni asik demam je


Monday, 19-Jan-2009 03:23 Email | Share | | Bookmark
Jln-jln ke UPM Serdang & The Mines Wonderland@14/01/2009

ni kat umah...
muka budak baru bangun tido...
 
View all 18 photos...
Last Wednesday..mama ngan papa coti...saje nak pi UPM tengok adik mama yang study kat situ... tak de bik gambo pun kat UPM...gambo kat The Mines pun tak banyak pasai e in la ni sejak dapat kaki nih...susah benor nak ambik gambonya... tak mo duk diam langsung...


Tuesday, 13-Jan-2009 01:16 Email | Share | | Bookmark
saje nak bercerita....hehe

saje je nak cerita...e in sejak dah pandai berjalan nih...asik terantuk je tak mo duk diam langsung asik nak ke dapur je dia...isk isk anak mama ni pagi-pagi dah bangun, pas tu tak mo tido dah masa sampai kat nurseri tu ok je tapi bila mama tinggalkan dia, sure nangis punya...adehhh udah besar ni dah pandai tak mo tinggal sayang mama jangan nangis ek...mama work...cari duit..nanti bley beli baju ngan mainan e in banyak-banyak

buat kak tun boxhouse sayang...heheh...nantilah mama upload gambo e in pasai skang ni pun tak de latest punya gambo...esok mama ngan papa coti...nak pi UPM Serdang nak tengok adik mama yang study kat situ, saje jalan-jalan bawa e in... nanti mama ambik gambo e in banyak-banyak

so untuk entry kali ni...tak de gambo

len kali mama sambung lagi....keje ada nak buat tapi maleh ni


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net